Shindo-, Jomon-, TRE- ja Shiki-hoidot

Shindo ja Jomon ovat japanilaisen entisen taitoluisteluvalmentaja Kazuko Kuratomin Japanin perinteestä kehittämiä itsehoito- ja hoitomenetelmiä. Shindossa ja Jomonissa hyödynnetään lihastoimintoketjujen aktivointia asiakkaan tekemin venytyksin, joita tuetaan hoitajan avustamana. Lisäksi asiakkaan tarpeiden mukaan suunnitellaan kokonaisvaltainen hoito. Hoidot tehdään lattialla pehmeän futon-patjan päällä. Hoitotekniikat ovat pehmeitä ja varsin kivuttomia.

TRE eli Trauma Release Excercises on amerikkalaisen lääkärin David Bercelin kehittämä hoitomuoto vakavien traumojen sekä päivittäisen stressin hoitoon. Hän kehitti menetelmän sotilaitten taisteluissa kokemien traumojen hoitoon. TRE perustuu eläinten normaaliin hermostolliseen reaktioon traumoissa ja stressitilanteissa. Eläin poistaa kokemuksen aiheuttaman jännityksen kehostaan aktiivisen tärinän avulla. TREn vaikutuksista on menossa tällä hetkellä monia tutkimuksia. TRE-harjoituksia voidaan tehdä yksin tai ryhmässä tai koulutetun TRE-ohjaajan yksilöohjauksessa.

Shiki- tai toiselta nimeltään Kawahara-metodi on japanilaisen karateopettaja Tadao Kawaharan kehittämä kehonhuoltomenetelmä. Se perustuu oman kehotyypin tunnistamiseen ja sen jälkeen tämän tyypin mukaisiin harjoitteisiin ja hoitoihin.

Näiden kaikkien hoitojen kesto on 60 minuuttia.