MyFascia-hoidot

Faskiahoidot, purentaongelmien hoidot

Jos sinua vaivaavat erilaiset kehon jännitystilat, kireydet, kivut tai säryt, lihastoimintoketjujen tasapainottamiseen perustuva faskiahoito voi auttaa sinua palauttamaan vähitellen kehon liikkuvuutta ja toimivuutta.

Faskia = lihaskalvo
Faskiahoito= hoito, jonka aikana tutkitaan kehon toiminnallisten ketjujen tasapainoa ja etsitään mahdollisia häiriöitä ketjuissa, jotka aiheuttavat jännitys- tai kiputiloa. Hoitojen tarkoituksena on vahvistaa ja aktivoida heikentyneitä tai passivoituneita ketjuja ja toisaalta rentouttaa jännittyneitä ja lyhentyneitä ketjuja
Kehon toiminnallinen ketju= toiminnallisia ketjuja on kuvattu eri tutkimuksissa eri tavoin. Yksinkertaistetusti ne voidaan jakaa kehon eteen taivutukseen (koukistus) ja kehon ojennukseen (selän ojennus), sivutaivutukset ja kierrot (ulos- ja sisäänpäin). Kuhunkin ketjuun kuuluu useita lihaksia, joita toisiinsa yhdistävät lihaskalvot eli faskiat. Näissä lihaskalvoissa kulkee viesti sähköisen fysikaalisen reaktion avulla koko ketjuun kaikkiin sen lihaksiin. Faskiahoidoissa hoidetaan erilaisilla tekniikoilla koko ketjua, ei vain yhtä lihasta. Ketjuihin voi tulla häiriöitä työergonimisten puutteiden, vammojen, leikkausten, stressin ym.seurauksena.

Onko faskiahoito kivuliasta? – Kipu ei ole hoidon tavoite. Itse asiassa pyrkimyksenä on välttää turhan kivun tuottamista. Tutkimusvaiheessa kipupisteitä etsittäessä triggerikohdat ovat kipeitä, mutta niiden hoidossa on mahdollisuuksia toimia kunkin kehon yksilöllisten reaktiotapojen mukaan. Sivelytekniikoilla, epäsuorilla tekniikoilla, lihasenergiatekniikoilla ja erilaisilla dynaamisilla venytyksillä triggereitä ja toiminnallisia tekniikoita on mahdollista avata suhteellisen kivuttomasti.

Faskiahoidoissa tutkitaan vaivojesi taustalla olevat lihastoimintoketjut ja etsitään niistä tärkeimmät kipukohdat. Näissä sovelletaan triggerikäsittely- ja erilaisia myofaskiaalisia tekniikoita jumin vapauttamiseksi. 

Faskiahoito kestää tyypillisesti 60 minuuttia, mutta voit valita hoitoajan tarpeen mukaan 30-120 min

Lisää tietoa www.myfascia.com